Каяк в Гърция около остров Амулиани


Три дни на каяк (някои го бъркат с кану, но не е) в Гърция е перфектния дълъг уикенд за всеки, който иска да направи едно бързо море, съчетано с плаж на диви места и лежерно гребане около остров Амулиани. Програмата е подходяща за начинаещи.

1-ви ден – Тръгваме от паркинга в дъното на Била Люлин на бул.Царица Йоана в 19.00 (часът може да бъде променен след уговорка с групата).

2-ри ден – Пристигане в Оранопули рано сутринта, кафе или доспиване, йога или протягане, според настройката… Подготовка на лодките за плаване, инструктаж, леки упражнения и потегляме към остров Амулиани. Намираме плаж на остров Амулиани, където си правим бивак и почиваме, заминаваме на разходка и плаж с каяците до близките острови, които се намират югоизточно от о. Амулиани, връщаме се обратно в лагера. Вечеряме. И не само… и си лягаме.

3-ти ден – събуждане, кафе, закуска. Ще направим обиколка на острова и ще се отдадем на плаж, гребане и забавления. Ще видим връх Атон, на атонския полуостров, на който има атонски манастири, пълни с атонски монаси и атонски поклонници. Ще си изберем място за почивка и след това лежерно се прибираме в базовия лагер. Вечеря и нескончаеми забавления. Спане.

4-ти ден – събуждане, кафе закуска. Кратки упражнения, стягаме багажа и около 13 часа отпътуваме за София.

Гребането ще е около 15 км на ден и се очаква да бъдем във водата около 4-5 часа, без напъване.

Цена: 230 лв на човек

* От края на май до средата на септември дивото къмпиране е невъзможно в Гърция. През този период спането е на къмпинг Оранопули. Нощувките не са включени в цената на пътешествието и варира спрямо сезона.