Каяк в района на Порто Куфо, Гърция


Каяк пътешествие до залива на подводниците Порто Куфо, Малките Драконови острови и грандиозните скали на Тюленовия залив. Ще спим на див плаж между два залива и с пътека до върха на скалите и невероятна гледка. Мястото е най-южната точка на полуостров Ситония, Халкидики.

1-ви ден – Тръгваме от паркинга в дъното на Била Люлин на бул.Царица Йоана в 19.00 (часът може да бъде променен след уговорка с групата). Пристигане в Порто Куфо рано сутринта, кафе или доспиване, йога или протягане, според настройката… и вече сме във втория ден.

2-ри ден – След кафето и посрещането на слънцето ще подготвим лодките за плаване, събираме си целия багаж, оставяме колите на материка, инструктираме ви, правим леки упражнения и тръгваме. Ще потеглим от залива на Порто Кофу, за който се твърди, че е паркинг на подводници. Да се надяваме, че както те, така и ние, няма да се безпокоим взаимно. Заливът е с тесен вход, разширява като колба към брега и е опасан с високи, отвесни скали. Когато минаваш с каяка покрай тях направо ще ти се счупи врата, но жилетката го държи… Пристигаме на плажът на носа на п-в Ситония, където ще организираме каяк бивака си. Вечеря и нескончаеми забавления. Спане.

3-ти ден – Ще посетим малки заливи и китни плажчета, високи и ниски скали, пещери и Тюленовия залив. Вечеря, сладки приказки и питиета. Спане.

4-ти ден – събуждане, кафе, закуска, стягаме багажа и се връщаме в Порто Куфо, където може да похапнем в таверната Цидзики (Цикадите) и около 13 часа отпътуваме за София. По пътя може да спрем и за гироси с биричка.

Гребането ще е около 10 км на ден и се очаква да бъдем във водата около 2-3 часа без напъване.

Цена: 260 лв на човек