Тридневни каяк пътешествия по островите на река Дунав

Три дена с каяк по р. Дунав


Widget area "text-4" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
sidebar-1
sidebar-2
sidebar-3
sidebar-4
sidebar-5
sidebar-6
widgets_for_shortcodes
contact
sidebar

Три дена каране на каяк по река Дунав си е вече истинско приключение. Ще спим на палатки на необитаеми острови, като всичкия багаж ще е с нас в лодките. Разстоянието, което ще изгребем за ден е умерено и подходящо за начинаещи. Ще палим огън, ще помързелуваме тук-там, ще си направим снимки, ще видим много и всякакви птици… и най-вече ще си изкараме добре.

1-ви ден – Тръгваме от паркинга в дъното на Била на бул. България в 19.00 (часът може да бъде променен след уговорка с групата). Пристигане в гр. Лом около 22.00 ч., опъване на палатки на брега на р. Дунав, преспиване.

2-ри ден – събуждане в 8.00 ч., кафе, събиране на багаж, подготовка на лодките за плаване, инструктаж. Тръгване по реката в 10.00 – 10.30. Крайната цел за деня е о-в Цибър. Островът е на около 20 км по течението от гр. Лом. Населен е с много птици – пеликани, корморани, патици, лебеди и др. По пътя има удобни места за почивка, лек обяд, кафе и къпане в реката. Пристигане на острова, разпъване на палатки, събиране на дърва за огън, вечеря и всякакви други приятни неща, като плаж, залез, питиета и т.н.

3-ти ден – събуждане в 8.00 ч., кафе, събиране на багаж. Тръгване по реката в 10.00 – 10.30. Крайна цел е гр. Козлодуй. Ще минем покрай кораба Радецки, който желаещите могат да разгледат. След кратка почивка продължаваме до острова след град Козлодуй. Разстоянието е предходната вечер, като можем да разнообразим храните и напитките. Огънят е задължителен. Разстоянието е около 20 км.

4-ти ден – събуждане в 8.00 ч., кафе, събиране на багаж. Тръгване по реката в 10.00 – 10.30. Крайна цел е с. Остров . Разстоянието е около 20 км. Маршрутът минава край гр. Оряхово и остров Есперанто, където се намира наричаният от местните хора „Малък Дунав“. Това е едно от най-красивите места по реката. Водата е като огледало, а изобилието на животни във водата и брега е смайващо. Там наистина може да усетите, че времето е спряло. Микробусът ще ни чака на крайната точка в с. Остров, за да се приберем до София.

Цена: 190 лв/човек