Двудневнo каяк пътешествиe по островите на река Дунав

Два дена с каяк по р. Дунав

Два дена каране на каяк по река Дунав, съчетани с преспиване на палатки на див остров. Само за един уикенд ще видим много птици, ще плажуваме на пустинни плажове, ще имаме страхотен огън, ще изпратим залези и ще посрещнем изгреви… според предпочитанията. Гребането е умерено и подходящо за начинаещи.

1-ви ден – Тръгваме от паркинга в дъното на Била на бул. България в 19.00 (от началото на месец ноември програмата остава същата, като тръгването е рано сутринта в събота). Пристигане в гр. Лом около 22.00 ч., опъване на палатки на брега на р. Дунав, преспиване.

2-ри ден – събуждане в 8.00 ч. (или тръгване рано сутринта от София), кафе, събиране на багаж, подготовка на лодките за плаване, инструктаж. Тръгване по реката в 10.00 – 10.30 ч. Крайната цел за деня е остров Цибър. Островът е на около 30 км по течението от гр. Лом. Населен е с много птици – пеликани, корморани, патици, лебеди и др. По пътя има удобни места за почивка, лек обяд, кафе и къпане в реката. Пристигане на острова, разпъване на палатки, събиране на дърва за огън, вечеря и всякакви други приятни неща като плаж, залез, питиета и т.н.

3-ти ден – събуждане в 8.00 ч., кафе, събиране на багаж. Тръгване по реката в 10.00 – 10.30. Крайна цел е гр. Козлодуй, който e на около 15 км. Ще минем покрай кораба Радецки, който желаещите могат да разгледат. Там ще ни чака микробусът, за да се приберем до София.

Цена: 160 лв/човек