Каяк ваканция с фотографска и „птичарска“ насоченост, по островите на река Дунав


Тази експедиционна програма е вдъхновена от екстремния фотограф Владо Донков.

Целите са ясни: всеки ден на различно място, по възможност остров. Искаме да снимаме… всичко. И да  наблюдаваме  всякакви птици. Всичкия багаж ще е с нас в каяците и няма да имаме съпорт по брега.

Организирането на една фото ваканция е пътешествие, което изисква прецизно планиране и подсигуряване на екипировката. Ние знаем, че фотографите пътуват с повече неща, така че ще ви осигурим стабилен и лесно маневриращ каяк и същевременно с достатъчно голямо пространство за багаж. Ще ви подсигурим непромокаеми торби, така че да сте спокойни за техниката си и ако трябва ще ви будим рано сутрин, за да не изпуснете изгрева. Ще планираме всичко така, че всеки ден да снимате на ново място и най-вече ще ви осигурим достатъчно време за това.

Храна и вода ще зареждаме на всеки 2-3 дни, както и студена бира.

Всички подробности ще бъдат обсъдени с групата и най-вече какво, кога и колко да си взема… 🙂

Маршрутът:

– гр. Видин – старт
– о-в Малък Близнак – бивак
– о-в Петрич – бивак
– гр. Лом – зареждаме провизии, скара-бира
– устие на р .Лом – бивак
– о-в Цибър – бивак (нашият любим остров със скритата си лагуна пълна с птици)
– гр. Козлодуй при кораба Радецки- провизии, скара-бира
– гр. Оряхово – провизии, скара-бира.
– о-в Есперанто – бивак. Това е страхотно място. Когато Дунав е висок, залива горите и можеш да караш между дърветата като в парк! Освен това е близо до брега и има собствена лонгозна еко система т.е. Дунавска джунгла.
– с. Остров – край

Програмата е примерна и подлежи на промяна и импровизация, като при всяка експедиция от такъв тип. Можем да съкратим дните и да увеличим разстоянието на ден или да направим обратно. Както и двете.

*Цена: 520 лв/човек

Изисква се депозит от 50 лв при записване и 100% доплащане 5 дни преди тръгване.

* Цената e примерна и включва: транспорт от/до София, обучение, каяци, спасителни жилетки, гребла, водач, палатки, шалтета и дребна бивачна екипировка.