С каяка около остров Итака


За остров Итака е изписано толкова много, особено от Омир, че каквото и да напишем за там, все едно сме го преписали, а ние не сме такива… За това ние ще направим директно и без много приказки обиколка на острова с каяците в експедиционен стил и ще се приберем, за разлика от Одисей, в София. Естествено, това ще си е „2017: космическо каякска Одисея“, но Кубрик ще е духом с нас.

Tръгваме вечерта от паркинга на Била Люлин на бул.Царица Йоана в 19.00. Ще пътуваме до остров Лефкада, от където сутринта ще вземем ферибот до Кефалония и от там с каяците ще стартираме нашето приключение. Плажовете са многобройни и красиви, но пясъкът е оскъден.  Малките пясъчни плажове са достъпни само откъм морето, а ние ще сме подготвени да ги атакуваме.

Най-хубавите са: Писо Аетос, по десния бряг на малък залив. Водата му е кристална, но сутрин е в сянка и е огрян през целия следобед. Саракинико е превъзходен плаж на брега на малък залив, на 2.5 км от Вати. Има много маслинови дървета, където можем да намерим сянка за почивка и развлечения. Плажът на Ай Яни (Свети Иван), с груби и фини камъчета и с кристална зеленикава вода е мястото за гмуркане и мръхтене. И още много Агиос Плажос, които чакат само нас.

За 5  дена ще направим пълна обиколка на острова и ще се върнем на изходната точка, от където ще потеглим обратно за България.

Цена: 540 лв/човек

Изисква се депозит от 50 лв при записване и 100% доплащане 5 дни преди тръгване.

* Цената включва: транспорт от/до София, обучение, каяци, спасителни жилетки, гребла, водач, палатки, шалтета и дребна бивачна екипировка.