Три дена с каяк в Гърция около Порто Куфо


Три дена в района на залива на подводниците Порто Куфо, Малките Драконови острови и грандиозните скали на Тюленовия залив. Ще спим на диво място на палатки, далеч от къмпинги и цивилизация. Програмата е горе-долу такава:

1-ви ден – ТТръгваме от паркинга в дъното на Била на бул. България в 19.00 (часът може да бъде променен след уговорка с групата). Пристигане в Порто Куфо сутринта, кафе или доспиване, йога или протягане, според настройката…

2-ри ден – подготовка на лодките за плаване, инструктаж, леки упражнения и потегляме на запад. Ще обиколим залива на Порто Куфо, за който се твърди, че е паркинг на подводници. Да се надяваме, че както те, така и ние, няма да се безпокоим взаимно. Заливът е с тесен вход, разширява като колба към брега и е опасан с високи, отвесни скали. Несравнимо е усещането, когато минаваш с каяка покрай тях… Ще направим кратка почивка, за да се подкрепим и се връщаме в бивака. Вечеря и събиране на дърва за огън. Огън и неговите разновидности, сладки приказки и питиета. Спане.

3-ти ден – събуждане, кафе, закуска. Ще направим разходка към североизточната част на полуострова и ще се отдадем на плаж, гребане и забавления. Ще видим връх Атон, на атонския полуостров, на който има атонски манастири, пълни с атонски монаси и атонски поклонници. Но нашата цел не е това, а разхвърляните скали на Малките Драконови острови със скритите заливи, изумрудена вода и… надяваме се тюлени (в Залива на тюлените), делфини (не ни е известно да имат специален залив) и костенурки (те живеят много дълго и цялото море е тяхно). Ще си изберем място за почивка и след това лежерно се прибираме в базовия лагер. Вечеря и нескончаеми забавления. Спане.

4-ти ден – събуждане, кафе закуска. Кратки упражнения в залива на бивака, стягаме багажа и около 13 часа отпътуваме за София. Гребането ще е около 10-15 км на ден и се очаква да бъдем във водата около 4-5 часа, без напъване.

Цена: 250 лв на човек

Изисква се депозит от 50 лв при записване и 100% доплащане 5 дни преди тръгване.

Цената включва: транспорт от/до София, обучение, каяци, спасителни жилетки, гребла, водач, палатки, шалтета и дребна бивачна екипировка.