Курс за каяк в бърза вода за начинаещи

Курс за каяк в бърза вода за начинаещи

От началото на месец април до краят на месец октомври организираме курсове за каяк в бърза вода на р. Струма в района на Кресненското дефиле за начинаещи с продължителност 2 дни. Разбира се, тези, които искат да опреснят своите знания или да тренират под наблюдение, също са добре дошли.

Курсът е за групa до 3-ма души и ще обхваща теория, основните техники за каране на каяк, ескимоско преобръщане и спасяване, както себе си, така и другар-каякар.
Трасето, на което ще бъде проведен курсът е с категория на трудност клас 1-2. Ако някой очаква спускане в страхотии и водопади, нека знае, че такива неща няма да бъдат включени в този курс. Нашият опит показва, че е по-добре се учи и напредва без излишни напрежения. Именно за това сме избрали леко трасе, изключително подходящо за тренировка на всички основни елементи от каяка, приложими за всички по-висок клас трасета.
Ако можем да го сравним с карането на колело – ние ще ви научим да въртите педалите, да завивате и ако паднете пак да се качите.
В случай, че напреднете бързо, реката позволява да включим елементи от по-висок клас бързеи, но това ще преценят вашите инструктори.

Ние не предлагаме спускане по реката, ние предлагаме да споделим нашите знания как да го правите безопасно в бъдеще.

Цена: 180 лв/човек за група от 3-ма човека

             230 лв/човек за група от 2-ма човека

             280 лв за един човек

В случай, че искате да продължите с курса за каяк в бърза вода с нас, при следващо записване ще имате 10% отстъпка от цената.

Цената включва:
– транспорт до Кресна и обратно.
– екипировка – всеки курсист ще получи персонална екипировка – каска, неопрен,, яке, боти, спасителна жилетка,  гребло, шприцка и каяк за бърза вода.
– инструктор

Спане – на палатка на поляна до реката. Възможно е и спане на хотел, което не е включено в цената.
Храна –  може да си вземете храна с вас или да се храните в ресторантчетата до реката в дефилето.

Всички подробности ще бъдат обсъдени с групата предварително.