Обиколка с каяци около остров Лефкада

експедиция с каяци около остров Лефкада

Остров Лефкада (Левкада, Лефкос) е мистичен и желан, като карбоново гребло за каякар. Името на острова означава „бяло“, което се отнася най-вече за скалите в южната му част… и не само. Родно място е на писателя и поета Аристотелис Валаоритис, чиито творби са героични и революционни, изпълнени със свръхестествени елементи и алегории, клонящи към романтизма. Понеже не е преведен на български и не е карал каяк, няма да се спираме повече на него и ще се съсредоточим върху пътешествието. До там са около 750 км, които ще изминем  за около 10 часа в приятната атмосфера на всеобщата ни весела компания. Вероятно ще пътуваме през нощта, така че може и изобщо да не разберете нищо от пътя. Обиколката с каяци около остров Лефкада е около 100 км и ще я направим за 5 дена. Няма да има съпътстваща кола по брега и ще спим само на диви и по възможност, бели плажове.
Излишно е да изреждаме всички забележителни места, особено, ако имена като: Катизма, Гира, Нидри и заливите Милос и Аяс не ви говорят нищо. Достатъчно е само да споменем, че нищо, ама наистина нищо не може да се сравни с това да ги видите, като стигнете до тях с каяк.
Няма да пропуснем и малките острови около Лефкада – Меганиси, Скорпиос и Спарти. Но за тях и техните легенди ще имаме време да си говорим по време на експедицията. Както при всяко пътешествие накрая ще завършим с хула парти, ще си съберем багажа и отново за около 10 часа ще се приберем в София.

Средното гребане на ден ще е около 25 км, което е напълно във възможностите на човек, в добра физическа и психическа форма и без опит.

Всички подробности ще бъдат обсъдени с групата предварително, като: колко храна, вода, дрехи и „какво друго да си взема“. Ще ви изпратим и списък с най-необходимите неща, които е добре да имате, както и можем да ви осигурим някои от тях.

Цена: 480 лв / човек

* Цената включва: транспорт от/до София, обучение, каяци, спасителни жилетки, гребла, водач и дребна бивачна екипировка.

**Tudurini Bros. запазват правото си за импровизация и корекция на програмата, според атмосферните условия и всякакви други важни неща, касаещи вашата безопасност и наслада.