Обиколка с каяци на остров Меганиси, Гърция


Островът е се намира на около 5 км източно от остров Лефкада, Йонийско море. Известен още като „Острова на моряците“, Меганиси е непознат „рай“, както казват гърците –  „цисто хевън“. Остров Меганиси е около 35 км и една обиколка с каяци ще ни отнеме два дена. Тъй като си е далеч от София (около 750 км) ще имаме и два дена път в приятната атмосфера, съпътстваща нашите пътувания. Ще спим на палатки и ще се придвижваме само с каяците.

1-ви ден Пътуваме вечерта след 19 часа (или рано сутринта според уговорка с групата). Тръгваме от паркинга в дъното на Била на бул. България. Пристигаме сутринта на остров Лефкада. Оправяме багажа, товарим каяците, изгребваме до остров Меганиси, още толкова и  бивакуваме.

2-ри и 3-ти ден Гребане около острова и разглеждане на невероятни неща. А не е, като да няма: пристанището на Вети (най-големия град на острова) с неговата атмосфера и водосфера; пещерата Папаниколис, с нейното пещеристо тяло достъпно само по вода, респективно с каяци; градчето Катомери , с традиционните къщички на по сто и повече години и тесните си улички, в които трябва да минаваме настрани, когато сме с широките си рамене; музеи – няма; още куп неща, които тепърва ще откриете, както за острова, така и за себе си. Че вечер бивакуваме, е ясно. Тайни плажове и незабравими гледки – бол.

4-ти ден Оправяме си багажа и се прибираме до вечерта в София.

Всички подробности ще бъдат обсъдени с групата предварително, като: час на тръгване, какво и колко да си взема, храна, вода и забавления.

Цена: 395 лв / човек

* Цената включва: транспорт от/до София, обучение, каяци, спасителни жилетки, гребла, водач и дребна бивачна екипировка.
** Tudurini Bros. запазват правото си за импровизация и корекция на програмата, според атмосферните условия и всякакви други важни неща, касаещи вашата безопасност и наслада.