Около островите Скопелос и Скиятос с каяк


Това е каяк пътешествие-експедиция и е определено за хора, които имат ясна представа, с какво се захващат.
Или тотално нямат!
От това каяк пътешествие бихме могли да очакваме… всичко. Буквално. По долу ще нахвърляме бегъл план, като голяма част от това начинание ще е импровизация около темата: „Как да обиколим островите Скиятос и Скопелос за 13 дни с каяк. Как?“
Следва общ план:
1-ви ден – Пътуваме вечерта след 19 часа (или рано сутринта според уговорка с групата). Тръгваме от паркинга в дъното на Била на бул. България. Пристигаме сутринта във Волос. Ако въобще някой работи, можем да пийнем по кафе. Ако ли не, ще си направим. Пристигаме в Агиос Георгиос. Оправяме багажа, товарим каяците, изгребваме до остров Скиатос и още толкова, и бивакуваме.

2-ри, 3-ти, 4-ти, 5-ти… 12-ти ден  Гребане около островите и разглеждане на всичко, което ни се изпречи. Крепости, скрито солено езеро пълно с лебеди, патици и риба, пещери, арки, Мamma Mia и всичко това само с каяк. Тук таме ще спираме в градчета за гироси, бира и провизии, но всичко ще е импровизирано, защото все още сайта www.sinoptik.bg е генератор на свободни числа. Може да се наложи някъде да останем повече от ден-два. Може и да не се наложи. За това, може да останем пет дена. А може да се наложи да гребем, като за последно и да трябва да минем два пъти повече разстояние за деня. Както би казал, според Джон Ленън Шамрок Уолмбс – Експериментито, скъпи ми Уопър!

Ето и малко информация за местата, които ще видим.
Остров Скиятос – Мааалииии!
Остров Цугрия – Деййй!
Остров Скопелос – Тц, тц, тц, деййй!

И така, докато не дойде фаталният…

13-ти ден – След последния бивак сутринта на континента (като сме се празнували в таверната на плажа вечерта), си оправяме багажа и се прибираме до вечерта в София.

Всички подробности ще бъдат обсъдени с групата предварително, като: час на тръгване, какво и колко да си взема, храна, вода и забавления.

Цена: 880 лв / човек

* Цената включва: транспорт от/до София, обучение, каяци, спасителни жилетки, гребла, водач и дребна бивачна екипировка.
** Tudurini Bros. запазват правото си за импровизация и корекция на програмата, според атмосферните условия и всякакви други важни неща, касаещи вашата безопасност и наслада, докато обикаляме около островите Скиятос, Цугрия и Скопелос.