С каяк от Вурвуру до Порто Куфо


Експедиционното пътуване с каяк в Гърция,
е маслинката на каяка.

Това е пътешествие с какя по източното крайбрежие на п-ов Ситония на Халкидики в Гърция. За няколко дена ще гребем около 15-25 км на ден и се очаква да бъдем във водата около 5-6 часа, без напъване. Това е напълно постижимо за хора без опит и нормална физическа форма. Всеки ден ще спим на различни места и всяко следващо е по-хубаво от предишното, защото нямаш търпение да го откриеш.

Няма да има придружаваща кола по брега.

Много малка е възможността да заредите телефони, таблети, фотоапарати и т.н.

Отпуснете се…

Ще спим на палатки.

Къпането е в морето или на душове на някой плаж.

Ще ви изпратим списък с необходимите неща за такъв тип пътуване. Всичкия багаж, който носите ще бъде с нас в каяците. Ние ще ви помогнем да подберете нужните ви неща и да го подредите.

Това пътешествие изглежда горе-долу така:

1-ви ден – Тръгваме от паркинга в дъното на Била на бул. България 19.00 (часа може да бъде променен след уговорка с групата). Пристигане на мястото за бивак на Кариди Бийч, опъване на палатки на брега на морето, доспиване и лека закуска и бърз плаж.

2-ри ден – подготовка на лодките за плаване, инструктаж, леки упражнения и умерено устремени се отправяме към Сарти. Ще минем покрай скрити лагуни и явни скали в морето. Според темпото на групата ще изберем подходящ пуст плаж, на който да се развихрим. Събиране на дърва за огън, вечеря и сладки приказки и питиета. Спане.

3-ти ден – събуждане, кафе, закуска. Опаковане на багажа и отново поемаме на юг. Това, което ще видим през този и следващите дни, не подлежи на описание. Високи скали като Сцила и Харибда ще карат сърцата ни да потръпват от благоговение и палави делфини ще въртят номера около лодките ни. След като достигнем подходящия плаж, ще разберем, че той е нашето място за бивак и без да се двоумим ще бивакуваме. Вечеря и нескончаеми забавления. Спане.

4-ти ден  – същото нещо ще се случи и през този ден, изпълнен с лежерни забавления, като ще бивакуваме на невероятно място. Морето ще бъде от двете ни страни едновременно, а ние ще се наслаждаваме на мистиката на огромната пясъчна коса и ще пощипваме маслинки и козунаци с боядисани яйца между глътките узо, докато звездите ни се размазват… от кеф.

5-ти ден – събуждане, кафе закуска. Около 10 часа се отправяме към крайната ни цел – Пото Куфо и огромните скали, които го обграждат. За митичната дълбочина на залива се носят легенди и се „знае“ че там е пристанище на подводници. Но тъй като те са своенравни, не се показват на всеки. Ние и не държим. Ще погребем около 2 часа, ще натоварим лодките в залива и с мъка и тъга се отправяме към София, като ще си подобрим настроението в микробуса.

Подходящо е за начинаещи.

Цена: 320 лв/човек

Изисква се депозит от 50 лв при записване и 100% доплащане 5 дни преди тръгване.

* Цената включва: транспорт от/до София, обучение, каяци, спасителни жилетки, гребла, водач, палатки, шалтета и дребна бивачна екипировка.