Експедиционни в Гърция Архиви - Тудурини БросТудурини Брос

Експедиционни в Гърция

Обиколка на остров Тасос с каяк

Друго си е да обиколиш остров и да затвориш цикъла. Остров Тасос е много близо до понятието екзотичен остров и обиколката му с каяк дава неподозирани възможности за каране в диви места и скрити плажове.
За период от 6 дена, заедно с пътуването до там, ще направим пълна обиколка с каяк на острова, която е около 100 км.

Каяк около полуостров Пилио (Пелион)

За три дена ще обиколим с каяк най-красивата и насечена брегова линия пълна със скали, поддали се на ерозията….

С каяка около остров Итака

За остров Итака е изписано толкова много, особено от Омир, че каквото и да напишем за там, все едно сме го преписали, а ние не сме такива…

Около островите Скопелос и Скиятос с каяк

Гребане около островите и разглеждане на всичко, което ни се изпречи. Крепости, скрито солено езеро пълно с лебеди, патици и риба, пещери, арки, Мamma Mia и всичко това, само с каяк.

Обиколка с каяци около остров Лефкада

Остров Лефкада (Левкада, Лефкос) е мистичен и желан, като карбоново гребло за каякар. Името на острова означава „бяло“, което се отнася най-вече за скалите в южната му част… и не само. Родно място е на писателя и поета Аристотелис Валаоритис, чиито творби са героични и революционни, изпълнени със свръхестествени елементи и алегории, клонящи към романтизма. Понеже не е преведен на […]

Обиколка с каяци на остров Меганиси, Гърция

Островът е се намира на около 5 км източно от остров Лефкада, Йонийско море. Известен още като „Острова на моряците“, Меганиси е непознат „рай“, както казват гърците: „цисто хевън“.

Каяк обиколка на островите Скиатос и Цугрия, Гърция

За 4 дена ще направим обиколка на острова, като ще се движим близо до брега и ще наблегнем на гледките. Всичката храна и багаж ще е с нас в лодките. Всеки ден ще спим на различен плаж и ще мръхтим от удоволствия.

С каяк от Вурвуру до Порто Куфо

За няколко дена ще гребем около 15-25 км на ден и се очаква да бъдем във водата около 5-6 часа, без напъване. Това е напълно постижимо за хора без опит и нормална физическа форма. Всеки ден ще спим на различни места и всяко следващо е по-хубаво от предишното, защото нямаш търпение да го откриеш.

Каяк пътешествие около Ситония, Гърция

За период от 6 дена, заедно с пътуването до там, ще направим пълна обиколка с каяк (доколкото може да се каже обиколка, когато става въпрос за полуостров) на Ситония. На старта във Вурвуру ще оставим моторните превозни средства, събираме си всичкия багаж в каяците…